Kuidas ma tean, milline šampoon on mulle hea?

Oma juuste eest hoolitsemine võib tunduda lihtne ja kohati tähtsusetu tegevus, kuid tegelikult on oluline teha teadlikke valikuid, mis tagavad juuste ja peanaha tervise ning ka loodussõbralikkuse. 

Kuidas aga teada, milline šampoon on just sulle kõige parem? Šampooni valimisel on mitmeid olulisi aspekte, mida arvesse võtta. Selles postituses jagame nõuandeid ja juhiseid selle kohta, kuidas valida endale sobiv šampoon.

 

Loe koostisosi

Vali šampoon heade ja kvaliteetsete koostisosade järgi. Näiteks kõige tähtsamad koostisosad šampoonis on pesuained, mis peaksid kandma nime Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauryl Sulfoacetate ehk SLSa (mitte segamini ajada Laury Sulfateiga) või Cocamidopropyl Betaine. Väldi tooteid, mis sisaldavad tugevaid kemikaale nagu parabeene, sulfaate ja silikoone (kõike, mis lõpevad -cone või -conol nagu Dimethicon). Sulfaadid on karmid pesuained, mis võivad juuksest ja nahast naturaalse niiskuse välja tõmmata ja silikoonid šampoonis ladestuvad peanahale.

Kontrolli pH-d

Otsi šampoone, mille pH-tase on ligilähedane peanaha loomulikule tasemele, milleks on ∼ 5,5. Tead, et tegu on õige asjaga, kui šampoonil on kirjas "pH-balanced". See tagab õrna puhastamise häirimata su peanaha loomulikku tasakaalu. Kui ph on liiga kõrge, jääb juukse sarvkiht avatuks ega hoia niiskustaset ehk juus võib muutuda kuivaks ja hapraks. 

 

Arvesta oma juuksetüübi ja vajadustega

Vali šampoon, mis on loodud sinu juuksetüübi jaoks. Kui sul on rasused ja peadligi juuksed, siis pööra tähelepanu sellele, et toodetes ei oleks kasutatud suures koguses rasvaineid nagu õlid ja võid. Alati tulevad kasuks koostisosad nagu rosmariini ekstrakt, teepuuõli. Kui sul on lokkis ja kuivad juuksed, siis vaata, et tootes oleks kasutatud niisutavaid aineid nagu näiteks Brassica alcohol, vegan keratin ja/või Panthenol. Kui sul on värvitud juuksed, siis vali toode, mis tagab ka juuksele värvikaitse.

Keskkonnasõbralik pakend

Toeta brände, kes lisaks sinule hoolitsevad ka looduse eest. Brändid, kes seavad esikohale jätkusuutlikkuse valides biolagunevad või taaskasutatavad materjalid, et pakendada ning transportida oma tooteid. Plastpudelite asemel eelistada klaaspudeleid ja alumiiniumhoidikuid ning kilede asemel papp ja paber.

Eetilisus

Tänapäeva maailmas on lihtsam olla eetiline ning teha valikuid oma rahakotiga. Toeta kohalikke, julmusevaba ja eetilisi brände. Nii tagad, et toode on valminud samade põhimõtetega nagu sinu põhimõtted.

 

Hea ja tulemusliku šampooni valimine võib olla alguses keeruline, kuid õnneks kasvab teadlikkus toodetest, mis vanasti ja algselt tundusid iseenesestmõistetavad. Loodame, et järgmine kord oled juba palju teadlikum otsja ja tarbija. Tehes teadlikuid valikuid, saad kindel olla, et sind tänavad su juuksed, peanahk, loodus, loomad ja keskkond.

 

Ümbritse ennast kõige heaga ning hea tuleb sinuni!

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published